Pengikut

Banner

photobucket
Assalamualaikum Semua. Selamat Datamg Ke Blog Shake. Have Fun. Followlah Kalau Korang Suka. Jangan Lupa Baca Entry tu. Like Juga kalau Suka. Dan Jangan Lupa Tinggalkan Jejak Di ShoutBox okey?

Makanan Kekal Muda.

Views
Berbanding wanita, lelaki juga perlu kepada makanan awet muda. Terdapat beberapa jenis makanan yang sesuai diamalkan oleh lelaki supaya sentiasa sihat dan cergas. Diantaranya ialah:
Biji Bunga Matahari 
Makanan yang menjadi snek ketika menonton ini sebenarnya mempunyai banyak khasiat. Walaupun sedikit masin, makanan ini juga kaya dengan kandungan vitamin E semulajadi. Vitamin E ini merupakan salah satu nutrien penting untuk awet muda.
Biji Bunga Matahari / Kuaci

Kekacang Dan Bayam
Bayam dan kekacang mengandungi bahan yang dapat membantu mengelakkan dan merawat kerosakkan yang berlaku pada kulit terutamanya kepada individu yang semakin berumur.
 Bayam

Jus Anggur
Selain menghalang serangan jantung dan strok yang biasa terjadi pada lelaki, jus anggur juga membantu mengelakkan kedutan pada kulit muka. Kandungan antioksida yang berada di dalamnya membuatkan kulit lebih fleksibel dan elastik.
 Buah Anggur

Lobak Merah Dan Keledek
Sering berjemur dibawah sinaran matahari antara faktor yang menyebabkan seseorang lelaki itu nampak lebih tua dari usianya yang sebenar. Para pakar Eropah mendapati pigmen-pigmen daripada sumber makanan yang kaya dengan beta karotin seperti ubi keledek dan lobak merah mampu melindungi kulit dari menjadi rosak akibat sinaran ultraviolet.
 Lobak Merah

Hai! Terima Kasih Kerana Sudi Baca Entry Ini. Like Kalau Suka =)

Tiada ulasan:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © 2012. All Right Reserve By Shaky Shake